Neem contact op +31 (0)6 101 97 453 info@wordtel.nl

Beelddenken, “Ik leer anders”. 

Veel leerlingen die in het reguliere basisonderwijs niet vooruit komen hebben juist een bijzondere gave: het zijn beelddenkers! Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal niet begrepen en onthouden. Vaak hebben kinderen die beelddenken een leerachterstand of denkt men aan dyslexie.

De leermethodes in het reguliere onderwijs sluiten niet aan bij alle denkwijzen. Logisch, want de meerderheid van de mensen (±95%) leert auditief digitaal (via het gehoor). Slechts een kleine groep leert visueel.

Iedereen gebruikt het zelfde informatieproces:

·       opnemen

·       verwerken

·       opslaan/onthouden

·       gebruiken

Per persoon verschilt de voorkeur van het opnemen, verwerken en onthouden van de informatie (informatiesysteem):

·       horen (auditief)

·       voelen (kinetisch)

·       denken (auditief digitaal)

·       zien (visueel = beelddenken)

 Tijdens de opleiding tot coach beelddenken, ‘Ik leer anders’, heb ik geleerd hoe ik de lesstof kan vertalen naar beelden. Hiermee krijgt de beelddenker grip op het opslaan, verwerken en onthouden van de aangeboden lesstof. Direct resultaat. Doordat de lesstof op de juiste manier aangeboden wordt aan de leerling, kan hij of zij direct vertellen of deze leermethode werkt. Dus geen eindeloos traject zonder resultaat. Tijdens de eerste sessie kunnen leerlingen met bijvoorbeeld een taalprobleem, woorden foutloos spellen. Van voor naar achter, maar ook van achter naar voor. Simpelweg omdat ze het woord als woordbeeld hebben opgeslagen.

 Zie verder de site www.ikleeranders.nl